top of page

In voorbereiding op een lange fietsreis met haar man Frans van Lokven, heeft Ivonne van der Velden haar baan als curator eind 2021 opgezegd en afscheid genomen van al haar werkzaamheden. In de maanden januari en februari 2022, voorafgaand aan hun vertrek, is ze in retraite geweest in Groningen. Hier herontdekte ze het plezier van het kunstenaarschap en vond ze de rust om weer zelf te creëren.

 

Op 10 april 2022 vertrokken ze op fietsvakantie. Op 23 mei 2022 kregen Ivonne en Frans een ongeluk in Zweden. Ze werden van achteren door een auto aangereden. Ivonne mankeerde niets, Frans belandde in een coma en overleed een maand later in een ziekenhuis in Nederland.

...

 

Het vermogen om artistiek vorm te geven aan haar rouw heeft haar geholpen een vorm te vinden voor haar verdriet, pijn en gemis.

De website The long way home was oorspronkelijk de plek waar Frans en Ivonne hun reisindrukken deelden. Ivonne vervolgt haar levensreis zonder Frans en deelt haar indrukken, opgedaan tijdens de fietsreis en daarna, op deze plek. 

bottom of page